Menu
 • Project "In eigen hand"

  Timpaan Welzijn en het Algemeen Maatschappelijk Werk zijn gezamenlijk op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan mensen in het kader van de schuldhulpverlening.
  Deze mensen zijn een periode cliënt van de GKB geweest of worden begeleid door schuldhulpverleners van de IGSD. Zij hebben te maken met schulden en/of hebben weinig inzicht in hun financiële administratie.
  In de eerste situatie worden alle financiële zaken door de GKB overgenomen en zodra de schulden zijn afgelost moeten deelnemers dit weer zelf oppakken. Voor deelnemers die uitstromen is het vaak moeilijk en spannend om de financiën en administratie weer zelf op te pakken. Omdat het al eens verkeerd is gegaan, zien mensen hier tegen op en men wil hier soms hulp bij. De vrijwilligers worden ook gevraagd mensen preventief te ondersteunen en daarmee te voorkomen dat er (problematische) schulden ontstaan. Er wordt hierbij zoveel mogelijk ingezet op de eigen kracht en op het eigen netwerk van de klant. Daarnaast kan het voorkomen dat mensen ondersteuning nodig hebben bij de stappen naar de schuldhulpverlening.  lees meer...

 • Nieuws

  Kerstvakantie Bureau vrijwilligerswerk

  maandag 4 december 2017
  Lees meer...

  Timpaan stopt en Tinten start in Steenwijkerland per 1-1-2018

  woensdag 29 november 2017
  Lees meer...

  Sterk in vrijwilligerswerk in Steenwijkerland

  maandag 4 september 2017
  Lees meer...